Smokey eyes

»Smokey eyes« ali zadimljene oči je tehnika ličenja, ki je zadnja leta kar precej priljubljena med dekleti. »Smokey eyes« ne pomeni, da morajo biti oči črne, je pa res, da s to tehniko lahko naredimo najmočnejši make-up. Govorimo o tehniki senčenja, zato lahko izbiramo tudi med nežnejšimi, naravnimi odtenki. Že samo ime nam pove, da morajo oči izgledati zadimljeno, to pomeni zelo zabrisano v videzu dima.

Senčenja oči se lotimo, ko seveda naredimo perfektno podlago,  ki je seveda dobro »zafiksirana«.

Za natančen nanos in lažje zabrisovanje, pa seveda potrebujemo kvalitetne čopiče, ki naj bodo iz naravnih dlačic, kot so Nee Makeup Milano. Najbolje je, da za vsak odtenek uporabite svoj čopič, le tako se vam barve ne bodo mešale med seboj.

Mi smo uporabili:

Danes se bomo osredotočili na klasičen »Smokey eyes«, to pomeni, da bomo izbrali tri barvne odtenke in sicer: črno, srebrno in belo senčilo.

Kvalitetna, pigmentirana senčila vam bodo omogočila, da jih boste v prvi vrsti manj porabili, lepše se bodo zabrisala ter vam dala dolgo obstojnost. Vse te lastnosti ima seveda Nee Makeup Milano.

Mi smo uporabili:

  • 820 black (najtemneša)
  • Grey (srednja)
  • White ( najsvetlejša)

Pričnemo z najtemnejšim in sicer črnim senčilom, ki ga nanesemo na celotno premično veko. Pazimo pri zunanjem kotičku oči, da ne zapiramo veke, ampak jo odpiramo, dvigujemo, to pomeni, da pričnemo na spodnjem, zunanjem kotičku očesa in vlečemo čopič v smeri konca obrvi, vendar samo do zgornjega roba premične veke, tik pod očesno kostjo usmerimo čopič proti notranjosti očesa in zaključimo v notranjem kotičku.  S črnim senčilom naredimo nekakšno obliko »solzice«.  Zgornja in spodnja veka se morata s črnim senčilom v zunanjem kotičku stikati. Le tako, bo naše oko videti odprto. Zabrišemo zunanje robove, da ni videti črt, tako da dobimo lep, zadimljen videz senčke. Seveda pa pri tem pazimo, da ne zabrišemo preveč na široko… še vedno mora ostajati linija, ki nam bo dala odprt videz oči. 

Nadaljujemo s srednjim odtenkom in sicer srebrnim, ki ga nanesemo nad črnim senčilom in sicer v obliki nekakšnega »pomarančnega krhlja«. Nanesemo ga tako, da gremo malenkost čez črno in za eno širino čopiča bolj navzgor proti obrvem. Dodatno zabrišemo, da se senčki lepo prelivata.

Nato dodamo najsvetlejši odtenek in sicer v našem primeru belo senčilo. Nanesemo ga nad srebrnim v obliki »pomarančke«. Spet se mora stikati in lepo prelivati iz srebrne. Belo senčilo naj sega tik pod obrvi, saj s tem ponovno odpremo oko. Če nanesemo bleščeče belo senčilo bomo pridobili tudi na svežini. Poudarili jo bomo tudi z nanosom v notranji kotiček očesa.

Preden se lotimo spodnje veke še enkrat preverimo, če se nam vse tri barve lepo prelivajo ena v drugo, da ni videti robov, črt ter da vse skupaj izgleda zadimljeno.

Pri spodnji veki pričnemo spet z najtemnejšim, črnim odtenkom. Povlečemo ga iz zunanjega kotička očesa, tik pod spodnjimi trepalnicami proti notranjemu kotičku, nekje približno do konca rasti trepalnic. Na sredino veke nanesemo srebrno, ki pa se mora spet lepo prelivati iz črne ter v sam notranji kotiček belo, ki se preliva iz srebrne. Belo senčilo nam doda svežino predvsem, če je bleščeče kot smo že povedali. Celotno spodnjo veko dodatno zabrišemo, da ni vidne ostre črte. Ne pozabite, povsod nas mora spremljati zadimljen videz.

Na koncu lahko dodamo še črno barvico v vodno linijo očesa, v veznico, spodnjo in zgornjo, za bolj dramatičen videz. Če imate pa zelo majhne zaprte oči, pa nanesite raje barvico v bež odtenku, saj vam bo optično veliko bolj odprla oči.

Mi smo uporabili:

In za piko na i seveda še maskara. Maskaro nanesite najprej na spodnjo veko, da ne naredite odtisa na zgornji, ko boste pogledali navzgor. Poskušajte jo nanesti v liniji »žiga-žaga«, da zajamete vsako trepalnico in da se le-te ne sprimejo skupaj. Če želite doseči videz umetnih trepalnic nanesite dve vrsti maskare. Najprej maskaro, ki nam da maksimalen volumen in sicer v 2 plasteh in nato še maskaro, ki nam podaljša in lepo razčeše trepalnice.

Mi smo uporabili:

In še en namig, nikoli ne »pumpajte« maskare, saj veste kaj mislim, ne? 

S tem se vam bo hitreje posušila, saj v njo vnesete bistveno več zraka. Pa veliko uspeha in zabave pri ustvarjanju vam želim. Saj veste, vaja dela mojstra.

Barbara Visket